Barion Pixel
+36 (30) 902 3510

Blog

  • Összes
  • Fotómarketing
  • Fotózás
  • Jobb fotók érdekében
  • kreatív fotózás
  • Marketing
  • mesterséges intelligencia
  • történelem
  • Tréningek

Referenciafotók fontossága ügyfél oldalról nézve

Mielőtt megbíznál egy fotóst a fotóid elkészítésével, fontos, hogy megnézd, milyen stílusban, minőségben fotózik. Fotós oldalról nézve pedig akkor leszel hiteles, ha van kellő mennyiségű fotód, amit be tudsz mutatni a megrendelőnek, abban a szegmensben, amiben szeretné a munkát megrendelni. Vagyis egy portfólió igencsak szükséges mindkét oldalról nézve. Nézzük először, mit is jelent az, hogy...

Fotózni tanulni? De melyik úton?

Fotózni tanulni, fotózásban fejlődni, avagy melyik úton indulj el?
Ma már igen sok lehetőség van arra, hogy tanulj, fejlődj. Itt most a fotózás szemszögéből nézzük meg. Mi másból is tennénk?

Képértékelések fontossága

Online képértékelések. Jelentkezz Te is, tanulj mások hibáiból. A következő 2024.04.10-én lesz este 7 órakor. Küldj be Te is képeket!

A tárgyak fotózásának sokszínűsége – vizuális kommunikáció

Van egy terméked, amiről többet szeretnél kommunikálni? Olvasd el ezt a bejegyzést és a segítségedre lesz abban, hogy változatosan, érdekesen, figyelemfelhívón kommunikálj.

Milyen fényképezőgépet, objektívet vegyek

Milyen fényképezőgépet, objektívet vegyek kezdő fotósként? Örök kérdés és számtalanszor felteszik nekem is azok, akik meg szeretnének tanulni fotózni. A választ megtalálod a bejegyzésben.

Visszatekintő 2023

A 2023-as év a fotózás terén is változatos volt. Több irányban tevékenykedtem. A prioritást a természetfotózás és a portréfotózás vitte. Fotóztam, mentoráltam, fotós worksopokat tartottam. Összeállítotam pár tudásanyagot is. Szép év volt, köszönöm!

A fotók háttere

A fotók háttere ugyan olyan fontos, mint maga a főtéma! Erről sokan meg szoktak feledkezni. Egy jó háttér választással még érdekesebbé, még látványosabbá teheted a fotóidat. Pár ötlet, hogy mire figyelj:

Őszi portré és kreatív modellfotózások

Őszi szabadtéri portréfotózás. Melyik évszak szép még ennyire? Mégis, mindenki nyárom jön fotózásokra…Pedig…

A magyar fotográfia napja: Augusztus 29

A magyar fotográfia napja: augusztus 29. Az analógtól a mai káoszig. Megállíthatatlan a fejlődés, de ez a fotográfiában vajon merre tart? Vagyis inkább a kérdés az, hogy van e még igény a szépre, a művészire, az átgondoltra, vagy a gyorsfogyasztás mindezt magálval fogja ragadni?

A vizuális tartalom fontossága a marketingben

A tudatos, marketingcélú fotózás rettenetesen fontos egy vállalkozás életében. Igen, még most is és főleg most, hogy már mindenki fotózik… telefonnal.

Kreativitás egyik titka a fotózásban

A kreatív fotózás egy része tanulható. Rengeteg mindenre kell figyelni egy fotósnak ahhoz, hogy kreatív képeket készítsen. A kreativitás egyik titka, hogy törekedni kell arra, hogy változatosan és érdekesen tálaljuk a témánkat. Járd körbe a témát!

Fekete-fehér fotózás

A fekete-fehér fotózás a mai napig töretlen népszerűségnek örvend. Egy olyan kifejezési forma a fotózásban, ami színek nélkül mesél, drámaibb hatást elérve általa.

Szép az a fotó vagy nem szép, ez itt a kérdés!

A fotózás tanulható? Vagy a szépérzék? Szép az a fotó vagy nem? Mitől szép egy fotó? Számít a lájkok száma?

Mesterséges intelligencia a fotózásban

Hol a határ? Mit nevezünk még fotónak és minek nevezzük a mesterséges intelligencia által kreált képeket? Hova lesz a hitelesség? Hol lépjük át a határokat? Ki vállalja a felelősséget?

5 +1 fotós hiba, amit sok kezdő elkövet

Kétféle fotó létezik. Az egyik a teszik, a másik a nem tetszik. Bocs, van a harmadik is, ami a rokonainknak tetszik. 🙂
Hogy mitől működik egy fotó? Van pár alapszabály, amit, nincs mese, be kell tartani. Ebben a listában felsorolok párat.

Fotós-modell együttműködés

Senki nem úgy áll a kamera elé és mögé, hogy mindent mindenki tud! A modellnek instrációra van szüksége, a fotósnak pedig szép fotókra. Mindkettőn múlik, hogy milyen lesz a végeredmény! Segíteni kell egymás munkáját, nem a másikra várni, hogy majd ő mindent mond, megold.

Kommunikáció a szépségiparban

Szépségiparban tevékenykedsz? Akkor ezt olvasd el, hasznos lehet! Ma már nem lehet csak az ajánlás a marketing eszközöd! Ha nem vagy jelen az online térben, egyre jobban láthatatlan leszel. Ezt lehet nem szeretni, de attól még így van. Új ügyfeleket szeretnél? Hajrá…

Nem kell mindenhova profi fotó!

Egy fotós oldalon ezt olvasni? Nem ellentmondás ez egy kicsit? Nem! Felgyorsult világban élünk. Ráadásul egyre nagyobb teret tölt be az életünkbe az online felület. Onnan tájékozódunk, onnan vásárolunk, ott mutatkozunk be, használjuk keresésre, tájékozodunk, olvasunk. Rengeteg felületen lehet jelen lenni az online világban. közösségi felületeken weboldalakon mások cikkeiben blogokban hirdetésekben Ennek következtében pedig, ha...

AI avagy a mesterséges intelligencia elveszi a munkánkat?

Mi felé megyünk? Az AI ki fogja szorítani a kreativitást? Ez a digitális fotó? termék? minek nevezzem, mesterséges intellingencia által generált kép nyert meg egy művészeti versenyt! Itt az új őrület az AI (artificial intelligence-mesterséges intelligencia) Egy géppel, programmal mesterségesen létrehozott, tudat által megnyilvánuló intelligenciát nevezzük AI-nek. (Vikipedia) Durván és gyorsan terjed, fejlődik. Lehet, hogy a...

Milyen a Te vizuális megjelenésed?

Milyen a Te vizuális megjelenésed? Rettentően fontos, hogy milyen fotókkal vagy jelen az online világban! Akár portréfotókról, akár tárgyfotókról van szó. Amilyen a vizuális kommunikációd, olyan minőségű vásárlókat, ügyfeleket vonzól be magadhoz!

Képszerkesztő programok

A képszerkesztő programok használata kikerülhetetlen. Minél többet tudsz a fotózásról, annál többet fogod használni a képszerkesztő programokat.

Fotózás témái -avagy hányfelé lehet kacsingatni

Kezdő vagy éppen feltörekvő fotósként szinte még minden téma érdekes, mindenbe szívesen belekóstolunk. Ahogy haladunk a gyakorlatban, ahogy egyre nagyobb lesz a tudásunk, úgy tisztul le az is, hogy mi érdekel igazán bennünket, miben vagyunk jobbak. Olyan nincs, hogy a fotós mindenben kiemelkedőt alkot. Vannak témák, területek, amik nem tartoznak bele az érdeklődési területünkbe és...

Képértékelés – mire jó?

A képértékelésekből rengeteget lehet tanulni. Főleg akkor, ha a Te fotóidat értékeli ki profi szakember. Tanulj, inspirálódj belőle Te is!
Fotót is küldhetsz értékelésre!

Fotós mentorálás – avagy hogyan is működik ez a gyakorlatban?

A vállalkozásodhoz szükséged van érdekes, jó minőségű fotókra? Azokat Te szeretnéd elkészíteni, de nincs időd évekig tanulni? Tanulj, fejlődj velem! 18 éve vagyok a szakmában, rövidítsük le a Te utadat!

Fotózás természetes fényben, a szabadban

Tanuld meg használni a természetes fényt! Lehet irányítani is, lehet befolyásolni a mennyiségét!

Modellfotózás, modell instruálása

Egyik fontos feladat a fotózások alkalmával, a modell instruálása Egyértelműen az lesz a nyertes ebben a szakmában, aki folyamatosan tanulja, gyakorolja és alázattal áll hozzá ehhez a témához. Hiszek abban, hogy a fotózásban csak gyakorlatokon keresztül lehet fejlődni. Csak a gyakorlatban megszerzett tapasztalattal lehet kialakítani egyedi stílust, létrehozni olyan portfóliót, amire büszke leszel, amivel meg...

Portréfotós workshop margójára

A fotózások a portrékkal kezdődnek... Portréfotós workshop volt az Esterházy Pezsgőgyár területén. Egy összefoglaló azoknak, akik szeretnek fotózni, ezen belül is szeretik az emberábrázolást és szeretnének ezen a területen fejlődni. Meghirdettük az első portréfotós workshopunkat! Nagy szám ez kérem, mivel régóta érlelődött bennem, hogy át kellene adni azt a tudást amit a 18 éves fotós...

Személyes márka, énmárka… Mi is ez?

Kommunikálj úgy magadról vizuálisan, ahogy szeretnéd, hogy mások lássanak téged! Vesszőparipám, hogy ma már mindent fotóval, videóval adunk el.

Hangulatfotók

Ma már szinte minden eladásnál, legyen az szolgáltatás vagy termék, az érzelmekre, hangulatokra hatva marketingezünk. Te így kommunikálsz?

4 gyors fotós tipp…

… amire ha oda figyelsz sokkal jobbak, igényesebbek, szerethetőbbek lesznek a fotóid. Ezeket nem csak az üzleti életben, hanem a magán fotóidnál is alkalmazhatod.

Egy izgalmas fotó felkelti a figyelmet!

Előadást tartottam a hangulatfotók fontosságáról 16 cégvezetőnek. Volt köztük borász, rendezvényszervező, webáruházas, tréner, tűz és munkavédelmes, nyomdász, kertész, IT-s, pályázatíró és még sorolhatnám a különböző szakmákat.

Hass az érzelmekre hangulatfotókkal!

Ha megnyitod a honlapodat, az jön szembe veled, amit szeretnél? Arra gondolok, hogy ha az oldaladdal a kisgyermekes anyukáknak szeretnél eladni pl. etetőszéket, akkor ott van a nyitóoldaladon a fotók között az etetőszék, árral, jó szöveggel? Vagy a bemutatkozásod kénytelenek olvasni? Ma már nincs idő keresgélni. Lejön elsőre, hogy mi az üzenete…

Unalmas vs. izgalmas

Szerintem mindenki volt már unalmas és/vagy érdekes prezentáción. Sőt lehet még fokozni, baromi unalmas és igazán érdekes prezentáción, előadáson. Külön marketing ágazat foglalkozik azzal, hogy hogyan építs fel egy prezentációt, előadást. Igen ez is tanulható…

Személyes márka építés művészeknek

Személyes márkát építesz? Nézz és olvass bele Családi Kriszta festőművész kulisszatitkaiba is. Ő megmutatott magából pár szerethető mozzanatot…

Fotózás telefonnal

Itt kapsz pár tippet, hogy mitől lesznek jobbak, szebbek a telefonnal készült fotóid a nyaralás alatt. Vagy utána, vagy előtte. Szóval amikor csak fotózol… Ez nem technika, ez látásmód tanulás. Tudatosabban, szebbeket!

A kreativitásról

Mennyire vagy kreatív? Mondtad már valamikor is, hogy én nem vagyok annyira kreatív? Kreatívkodjunk együtt, vigyük előrébb a céged, vállalkozásod!

Ha weboldal készítés előtt állsz, gondold alaposan át a teendőket!

Kell egy weboldal. Sokaknak ismerős gondolat. Ha még nincs honlapod, gyanítom, hogy kezdő vállalkozásod van. Ilyenkor kell keresni egy webfejlesztőt, akivel alaposan átbeszéled, hogy mit is szeretnél kommunikálni a weboldaladon keresztül. Egy jó webes segít neked eligazodni ebben a világban.

Ne lopj, mondá az Úr, meg én is! – Szerzői jogokról

Képet se! Bárki készítette is az az övé. Ha kitette a netre, attól még az nem közkincs! A szerzői jog minden alkotást véd, a fotó készítőjét is.

Ismered magad?

Ha igen, akkor azt is tudod, hogy Te melyik archetípusba tartozol. A személyes márka alapeleme a Te típusod erősségének erősítése! Ki használod ennek erejét bemutatkozásoknál?

Szösszenetek

Pápa –dél – korgó gyomor – 98%-os elégedettség – egy kis reklám
Mikor mindig úgy nézel körül, hogy mit lehetne ebből még kihozni…

Ételfotózás a Johnny’s-nál

Színes, ízes “élőképes” fotózás a Johnny’s-nál. Hangulat fotókat készítettünk egy fiatalos, lendületes csapattal. Bátran ajánlom az éttermet Mindenkinek! Itt garantáltan jókedvű leszel!

Prezentációk, tréningek, hogy Te is képben legyél!

Tanulni soha sem késő! Én mástól, Te Tőlem? Felkérésre tartok előadásokat, tréningeket fotó-marketing témában. Fő irányvonala a fotók legoptimálisabb  felhasználása különböző platformokon.

Miért is van szükség profi fotósra?

Mi, profi fotósok mire is vagyunk jók? Kicsit úgy érzem meg kell védenem a szakmát. Sokszor teszik fel nekem a kérdést, hogy meg lehet élni ma a fotózásból? Igen! De kell hozzá valami plusz, amit csak egy profi tud oda csatolni… Kell hozzá egy jó téma, kell hozzá megfelelő technika, kell hozzá egy látásmód és…

Üzleti portréfotózás – arculat fotózás

Ma már nem az a kérdés, hogy kell-e fotó Rólad, hanem az, hogy milyen fotókkal tűnsz ki a tömegből. Milyen a portré fotód! Arra kínálok számodra lehetőséget, hogy szép, szerethető és figyelemfelkeltő portré fotóid legyenek.